Pannestekt klippfisk med gulrotstuing

[/embed]Handleliste 4 pers:
800 gr Klippfisk Loins eller filet – Vann ut selv eller kjøp ferdig utvannet loins
800 gr gulrot
4 dl fløte
8 skiver bacon
smør
En god olje til steking, gjerne olivenolje
maizenna
salt
pepper
sitron
600 gr potet
2 dl kokevann fra gulrøttene

Husk utvanning! Om du ikke har kjøpt ferdig utvannet.

Før steking er det viktig at fisken har romtemperatur og tørkes godt med en ren håndduk eller papir.

Skrell gulrøttene og del de i to på langs – kuttes i passende biter, 1-2 cm. Ha gulrøttene i kasserolle, dekk de med vann og kok opp.
Etter en raskt oppkok siles vannet av gulrøttene over i en bolle, det er viktig at du sparer på kokevannet da litt av dette skal brukes!
Ha gulrøttene tilbake i kasserollen og tilsett fløten og mengden kokevann som står i handlelisten – varm opp og la det småputre noen minutter til gulrota har fått ønskelig konsistens.
Smakes til med salt, pepper og noen dråper sitron – jevnes med Maizenna!

Ha litt smør og olje i en varm stekepanne – stek baconskivene. Ta baconet ut av pannen og la fettet være igjen da dette brukes til steking av klippfisken!

Ha enda en liten smørklatt i den varme pannen og stek klippfisken i ca 4 min på hver side eller til du ser lagene i fiskekjøttet begynner og «flake seg og det pipler litt væske.

Server med kokte poteter og et lite dryss med frisk persille

Nettstedet er utviklet av InBusiness