Cupfinale Bacalao(3 porsjoner) |
|
Dette trenger du:
FremgangsmåteSkjær klippfisk i biter, poteter i skiver, del opp soltørkede tomater, løk og paprika i ringer. Forvell løk og paprika i rikelig med olivenolje (kan også bruke meierismør). Bland sammen tomater, tomatpure og hvitløk. Ha halvparten av oljen i en kjele. Legg fisk, poteter og grønnsaker lagvis. Dryss ørlite kajennepepper på fiskebitene. Fordel tomatblandingen som et lag midt i gryten (+ en del av oljen fra de soltørkede tomatene) og på toppen. Hell over resten av oljen. La bacalaoen trekke under lokk og på svak varme i ca. 1 – 1,5 timer til potetskivene er ferdig kokt. Rist på kjelen av og til |
Handleliste:
Gryteklar Klippfisk (ferdig utvannet) Eller: |
Skinn- og benfri (må vannes ut) |
Soltørkede tomater i olje |
Løk |
Søt paprika |
Poteter |
Hermetisk tomat |
Olivenolje |
Tomatpuré |
Hvitløk |
Sort pepper, spansk pepper og meierismør.
Kom i riktig stemning til Cupfinalen – server Bacalaogryte
Drømmefinalen er et faktum. To lag har kjempet seg hele veien til finalen og nå skal det endelig avgjøres hvem som er best i landet.
Dette er en fotballfest uten like og den beste måten å feire det på må være å samle både spillere og supportere over hundrevis av varme bacalaogryter gjennom vårt langstrakte land.
Bon appétit – og måtte det beste laget vinne!