Cupfinale Bacalao

 (3 porsjoner)

   

Dette trenger du:

  • 400 gram DYBVIK Klippfisk uten skinn og ben
  • 500 gram poteter
  • 1 stor løk
  • 1 glass soltørkede tomater i olje
  • ½ rød søt paprika
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 – 2 pressede hvitløksbåter
  • 2 dl olivenolje
  • Kajennepepper eller chilipulver
  • Sort pepper etter smak

Fremgangsmåte

Skjær klippfisk i biter, poteter i skiver, del opp soltørkede tomater, løk og paprika i ringer. Forvell løk og paprika i rikelig med olivenolje (kan også bruke meierismør). Bland sammen tomater, tomatpure og hvitløk.  Ha halvparten av oljen i en kjele. Legg fisk, poteter og grønnsaker lagvis. Dryss ørlite kajennepepper på fiskebitene. Fordel tomatblandingen som et lag midt i gryten (+ en del av oljen fra de soltørkede tomatene) og på toppen. Hell over resten av oljen. La bacalaoen trekke under lokk og på svak varme i ca. 1 – 1,5 timer til potetskivene er ferdig kokt. Rist på kjelen av og til

Handleliste:

Gryteklar

Klippfisk (ferdig utvannet)

Eller:

Skinn- og benfri (må vannes ut)

Soltørkede tomater i olje

Løk

Søt paprika

Poteter

Hermetisk tomat

Olivenolje

Tomatpuré

Hvitløk

Sort pepper, spansk pepper og meierismør.

Kom i riktig stemning til Cupfinalen – server Bacalaogryte

Drømmefinalen er et faktum. To lag har kjempet seg hele veien til finalen og nå skal det endelig avgjøres hvem som er best i landet.

Dette er en fotballfest uten like og den beste måten å feire det på må være å samle både spillere og supportere over hundrevis av varme bacalaogryter gjennom vårt langstrakte land.

Bon appétit – og måtte det beste laget vinne!