Ovnsbakt bacalao er oppskriften på en festrett som er så enkel at du like gjerne serverer den til hverdags. I denne formen ligger alle de deilige smakene du forbinder med bacalao.
Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.
Til 4 personer trenger du:
- 800 g klippfisk, utvannet og renset
- 8 stk poteter
- 2 fedd hvitløk
- 2 stk gule løker
- 2 stk hermetisk paprika
- 10 stk cherrytomat
- 100 g baconskive
- 2 dl olivenolje
- 40 g oliven, sort
- pPepper , grovmalt
Server med:
- Brød
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær klippfisk i serveringsstykker.
- Skrell potet, skjær dem i skiver og kok dem møre i usaltet vann.
- Finhakk hvitløk, skjær løk i skiver, paprika i biter og del cherrytomatene i to.
- Del baconskivene i fire biter.
- Varm opp olivenolje og hvitløk i en liten kasserolle, og hell halvparten av hvitløksoljen i en ildfast form slik at den dekker bunnen.
- Legg klippfisk, potet, løk, paprika, cherrytomat, bacon og oliven lagvis i formen. Kvern litt pepper mellom hvert lag.
- Hell over resten av hvitløksoljen og stek i stekeovnen i ca. 30 minutter.
Server bacalaoen med brød ved siden av.