Denne oppskriften har italienske aner, men gryten har gode norske råvarer som klippfisk og rotgrønnsaker. Bytt gjerne ut grønnsakene og urter etter snak og sesong.
Denne oppskriften har italienske aner, men gryten har gode norske råvarer som klippfisk og rotgrønnsaker. Bytt gjerne ut grønnsakene og urter etter smak og sesong.
Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.
Til 4 personer trenger du:
- 600 g klippfisk, utvannet og renset
- 2 stilk selleri
- 1 stk gulrot
- 1 stk gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 5 stk tomat
- 4 stk poteter
- 5 ss olivenolje
- 10 dl grønnsaksbuljong
- 2 ss pinjekjerner
Server med pinjekjerner drysset over, og gjerne litt urter om du har.
- Skjær klippfisk i serveringsstykker.
- Skjær stangselleri og gulrot i terninger, løk i skiver, og finhakk hvitløk.
- Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.
- Skrell potet og skjær i små terninger på ca. 1 cm.
- Surr selleri, gulrot, løk og hvitløk i olivenolje i en kasserolle.
- Tilsett klippfiskstykker og la alt surre i ca. 2 minutter.
- Ha tomater og grønnsaksbuljong i kasserollen.
- Legg potetterningene over klippfisken og kok videre i ca. 15 minutter.
- Smak til med salt og pepper.