Bacalao er en norsk klippfiskrett med opprinnelse i Portugal. Bacalao er en festrett som passer utmerket når du skal servere mange.
Til 4 personer trenger du:
- 500 g klippfisk, utvannet og renset
- 500 g poteter
- 2 stk gule løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss bladpersille, frisk
- 50 g oliven, grønn
- 2 stk egg
- 1 dl olivenolje
- 1 ts pepper
Server med loff
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær klippfisken i biter.
- Skrell potet og løk, og skjær i skiver.
- Finhakk hvitløk og persille, skjær oliven i ringer, og hardkok egg.
- Legg potet og løk lagvis i bunnen av en smurt, ildfast form.
- Ha hvitløk, persille og oliven over, og legg klippfiskbitene på toppen.
- Hell olivenolje over klippfisken, og dryss med pepper.
- Stek midt i stekeovnen til klippfisken er ferdig og poteten er mør, 35-45 minutt.
Server bacalao toppet med hardkokt egg i skiver, og loff ved siden av.