DYBVIK Carpaccio Loins Extra – Vinner av Det Norske Måltid 2019
DYBVIK Carpaccio Loins Extra er en helt rå klippfiskopplevelse. Her kjenner du smaken av «Klippfiskmagi», lukt av frisk sjø, rik og moden smak av speket klippfisk. Lukk øynene og nyt smaksbilde – rik på protein, lett saltsmak med mye umami.
Årets sjømat foredlet – Carpaccio Loins Extra fra Dybvik Klippfisk
Juryens begrunnelse:
Årets vinner er et produkt med tydelig stedlig tilhørighet. Produktet speiler lange norske tradisjoner. Produktet er laget av norske råvarer av høy kvalitet, som er nennsomt videreforedlet. Vinneren kommer i en praktisk forbrukerpakning med tydelig profil og god informasjon. Dommerne sier at vinneren er et flott og delikat produkt med perfekt munnfølelse. Produktet lukter rent og godt, og har en rik og balansert smak. Ettersmaken er lang.
Tilberedningsforslag:
100g Carpaccio Loins Extra
1,5 dl god olivenolje (eller hvitløksolje / ramsløksolje)
Små toast eller rugbrød
Tørkede epleskiver eller spekeskinke
Slik gjør du:
- Vann ut fisken i ca. 45 minutt. Legg 100g Klippfisk Carpaccio i 1 liter kaldt vann. Bytt vann etter 15 min. Etter ytterligere 30 minutter siler du vekk vannet.
- Legg fisken i oljen og la den godgjøre seg der en liten stund.
- La oljen renne av seg og server på toast med epleskiver eller et lite stykke spekeskinke. Kvern litt pepper over.
Hvitløksolje: Legg knuste hvitløk i 3 dl olivenolje. La stå og trekke over natten. Ramsløksolje: 1/2 teskje ramsløkpure blandes i ca 3 dl olivenolje.