Bolinhos – Klippfiskboller – ferdig stekt, passer som forrett, tapas eller som snacks med dip og salsa!
Glutenfri!
Klippfisk er et av Norges eldste handelsprodukter, og «Bolinhos de bacalhau» er friterte boller av klippfisk – en velsmakende tradisjonell, portugisisk rett. Server Bolinhos som forrett, tapas, eller som smårett med tilbehør.
Tilberedning
I ovn: Forvarm ovnen til 225 cel varmluft. Fordel ca. 0,5 dl olivenolje over bollene. Sett aluminiumsformen inn i ca. 10 minutter.
Frityrkoker: Friteres på 180 cel, ca. 6 min – legges på tørkepair eller tørt klede for å renne av resterende olje.
Stekepanne: Stekes i panne med ca. 0,5 dl olivenolje på middels sterk varme, ca. 6 minutter, snu dem en gang under stekingen. Legges på tørkepapir eller tørt klede for å renne av resterende olje.
Serveringsforslag
Sever gjerne med små sherrytomater, rødløk, fetaost og basilikum. Smak til med salt og pepper og gjerne litt god olivenolje.