Klippfisk passer til mange smaker. Prøv denne oppskriften med persille i sausen og persillerot i potetpuréen. Smakfullt og spennende.
Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.
Til 4 personer trenger du:
- 600 g klippfisk, utvannet og renset
- 2 ss olivenolje
- 1 ss sherryeddik
Potet- og persillerotpuré
- 400 g poteter
- 1 stk persillerot
- 1 ss smør
- 1 dl matfløte
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts pepper
Saus:
- 1 potte kruspersille, frisk
- 1 stk gulløk
- 1 dl olivenolje
- 2 ss sitronsaft
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær klippfisken i serveringsstykker og legg dem i en ildfast form med litt olje i bunnen.
- Drypp olivenolje og sherryeddik over fisken og bak den midt i stekeovnen til den flaker seg, ca. 20 minutter.
Potet- og persillerotpuré
- Skrell potet og persillerot, skjær i skiver og kok dem møre i usaltet vann.
- Sil kokevannet fra og la grønnsakene dampe godt fra seg.
- Mos dem godt, og rør inn smør og matfløte til en jevn mos.
- Smak til med salt og pepper.
Saus
- Finhakk persille og løk, og bland det sammen med olivenolje og sitronsaft til sausen.
- Smak den til med salt og pepper.
Server klippfisken med potet- og persillepuré, og persillesaus.
Tips: Om våren når du kan plukke ramsløk, er det en god erstatning for persillen i den grønne sausen. Ramsløk har mild hvitløklignende smak.