Dette er en smakfull variant av bacalao på portugisisk vis. Oppskriften er enkel og kan lages i langpanne til mange. Inviter dine venner på en portugisisk aften!

Våre klippfisk produkter

Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.

Til 4 personer trenger du:

  • 700 g klippfisk, utvannet og renset
  • 7 stk poteter
  • 0,5 stk paprika, rød
  • 0,5 stk paprika, gul
  • 0,5 stk paprika, grønn
  • 1 stk gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 kvist oregano, frisk
  • 1 dl olivenolje
  • 1 stk laurblad

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.
  • Vask og skrell potetene, og skjær dem i tynne skiver.
  • Kok potetene i 5 minutter.
  • Vask og rens paprika, og skjær dem i biter.
  • Rens og skjær løk i skiver.
  • Rens og finhakk hvitløk og oregano.
  • Legg klippfiskstykkene i en smurt ildfast form.
  • Legg potet, paprika, løk og hvitløk i formen sammen med klippfisken.
  • Drypp olivenolje over klippfisken og grønnsakene, dryss på finhakket oregano og legg i laurbærblad.
  • Stek i ca. 35 minutter på midterste rille i stekeovnen.

Sett formen på bordet, og maten er servert.

Tips: Klippfisk som skal stekes må vannes ekstra godt ut. Steketiden blir lengre hvis potetskivene er tykke og fiskestykkene store.