Dette er en smakfull variant av bacalao på portugisisk vis. Oppskriften er enkel og kan lages i langpanne til mange. Inviter dine venner på en portugisisk aften!
Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.
Til 4 personer trenger du:
-
700 g klippfisk, utvannet og renset
-
7 stk poteter
-
0,5 stk paprika, rød
-
0,5 stk paprika, gul
-
0,5 stk paprika, grønn
- 1 stk gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 kvist oregano, frisk
- 1 dl olivenolje
- 1 stk laurblad
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær klippfisk i serveringsstykker.
- Vask og skrell potetene, og skjær dem i tynne skiver.
- Kok potetene i 5 minutter.
- Vask og rens paprika, og skjær dem i biter.
- Rens og skjær løk i skiver.
- Rens og finhakk hvitløk og oregano.
- Legg klippfiskstykkene i en smurt ildfast form.
- Legg potet, paprika, løk og hvitløk i formen sammen med klippfisken.
- Drypp olivenolje over klippfisken og grønnsakene, dryss på finhakket oregano og legg i laurbærblad.
- Stek i ca. 35 minutter på midterste rille i stekeovnen.
Sett formen på bordet, og maten er servert.
Tips: Klippfisk som skal stekes må vannes ekstra godt ut. Steketiden blir lengre hvis potetskivene er tykke og fiskestykkene store.