Gjør julemiddagen komplett med en populær Portugisisk julerett! Lag en tradisjonell Portugisisk julerett som vil lyse opp bordet ditt med livlige farger og herlige smaker.
Til 4 personer trenger du:
- 700 g klippfisk, utvannet og renset
- 1 løk i stiver
- 1 dl oliven
- 6 fedd finhakket hvitløk
- 2 rød paprika
- 2 grønne paprika
- 2 gule paprika
- 400 g kokte små poteter
- 100 g olivenolje
- Litt hakket persille
-
Skjær klippfisken i serveringsstykker og paprikaen i strimler.
-
Stek løk og hvitløk i olivenolje.
-
Stek klippfisken et par minutter på hver side i olivenolje og legg over i en ildfast form sammen med løken.
-
Surr paprikastrimlene i olivenolje ca 1 minutt.
-
Legg paprika og oliven pent omkring fisken.
-
Drypp litt olivenolje over og dekk med aluminiumsfolie.
-
Settes inn i varm stekeovn ca 5 minutter ved 180 grader.
-
Stek de kokte potetene i olivenolje. I mangel på små pene poteter kan vanlige poteter skjæres i store terninger.
-
Pynt med persille og server fisken sammen med de stekte potetene.