Gjør julemiddagen komplett med en populær Portugisisk julerett! Lag en tradisjonell Portugisisk julerett som vil lyse opp bordet ditt med livlige farger og herlige smaker.

Til 4 personer trenger du:

  • 700 g klippfisk, utvannet og renset
  • 1 løk i stiver
  • 1 dl oliven
  • 6 fedd finhakket hvitløk
  • 2 rød paprika
  • 2 grønne paprika
  • 2 gule paprika
  • 400 g kokte små poteter
  • 100 g olivenolje
  • Litt hakket persille
 
  • Skjær klippfisken i serveringsstykker og paprikaen i strimler.

  • Stek løk og hvitløk i olivenolje.

  • Stek klippfisken et par minutter på hver side i olivenolje og legg over i en ildfast form sammen med løken.

  • Surr paprikastrimlene i olivenolje ca 1 minutt.

  • Legg paprika og oliven pent omkring fisken.

  • Drypp litt olivenolje over og dekk med aluminiumsfolie.

  • Settes inn i varm stekeovn ca 5 minutter ved 180 grader.

  • Stek de kokte potetene i olivenolje. I mangel på små pene poteter kan vanlige poteter skjæres i store terninger.

  • Pynt med persille og server fisken sammen med de stekte potetene.

Våre klippfisk produkter