Pizza er helgekos for hele familien, men har du prøvd klippfisk som topping? Server med hvitløksdressing og ruccolasalat som komplimenterer denne pizzaoppskriften.
Til 4 personer trenger du:
- 300 g klippfisk, utvannet og renset
- 100 g tomat, soltørket
- 1 stk. gul løk
- 100 g oliven, sorte, uten sten
Pizzadeig:
- 25 g gjør
- 2 dl vann
- 0,5 dl olivenolje
- 1 ts salt
- 500 g hvetemel
- 5 stk. tomat
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss timian, frisk
- 2 ss oregano, frisk
- 2 ss olivenojle
- 2 ss tomatpuré
- 100 g ost, revet
- salt og pepper
- olivenolje
- fedd hvitløk
- 6 ss lettrømme
- 4 ss majones
- sitron
- salt og pepper
Server ruccolasalat
- Sett stekeovnen på 220 °C.
- Skjær klippfisk i biter.
- Grovhakk soltørkede tomater, løk og oliven.
Pizzadeig:
- Rør ut gjær i lunkent vann, tilsett olivenolje, salt og mesteparten av hvetemelet.
- Arbeid til en fast, glatt deig, og sett til heving i ca. 30 minutter.
- Kjevle deigen utover et bakepapir smurt med olivenolje.
Pizzasaus:
- Grovhakk tomat, og finhakk hvitløk, timian og oregano.
- Ha olivenolje i en kasserolle og varm tomatene på middels varme.
- Tilsett hvitløk, timian, oregano og tomatpuré.
- Smak til med salt og pepper.
- Smør pizzasaus over pizzabunnen og ha revet ost over.
- Fordel klippfisk, soltørket tomat, løk og oliven over osten, og drypp litt olivenolje over.
- Stek pizzaen i stekeovnen til bunnen er sprø og osten er gyllen, ca. 10 minutter.
Hvitløksdressing:
- Finhakk hvitløk, og bland sammen med lettrømme og majones.
- Smak til med saften av sitron, salt og pepper.
Server pizzaen med hvitløksdressing og ruccolasalat drysset over.