Klippfisk passer til mange smaker. Prøv denne oppskriften med persille i sausen og persillerot i potetpuréen. Smakfullt og spennende.

Til 4 personer trenger du:

  • 600 g klippfisk, utvannet og renset
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sherryeddik

Potet- og persillerotpuré

  • 400 g poteter
  • 1 stk persillerot
  • 1 ss smør
  • 1 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Saus:

  • 1 potte kruspersille, frisk
  • 1 stk gulløk
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær klippfisken i serveringsstykker og legg dem i en ildfast form med litt olje i bunnen.
  • Drypp olivenolje og sherryeddik over fisken og bak den midt i stekeovnen til den flaker seg, ca. 20 minutter.

Potet- og persillerotpuré

  • Skrell potet og persillerot, skjær i skiver og kok dem møre i usaltet vann. 
  • Sil kokevannet fra og la grønnsakene dampe godt fra seg. 
  • Mos dem godt, og rør inn smør og matfløte til en jevn mos. 
  • Smak til med salt og pepper.

Saus

  • Finhakk persille og løk, og bland det sammen med olivenolje og sitronsaft til sausen. 
  • Smak den til med salt og pepper.

Server klippfisken med potet- og persillepuré, og persillesaus.

Tips: Om våren når du kan plukke ramsløk, er det en god erstatning for persillen i den grønne sausen. Ramsløk har mild hvitløklignende smak.