Det føles alltid godt å dele en klassiker.
Til 4 personer trenger du:
- 600 g klippfisk, utvannet og renset
- 1 kg potet
- 3 gule løker
- 6 egg
- 2 fedd hvitløk
- 2 dl olivenolje, ekstra virgin
- Finhakket persille
- Salt
- Pepper
- Oliven, sort
Fremgangsmåte
- Trekk den ferdig utvannede klippfisken i noen minutter.
- Kjøl ned fisken, fjern skinn og bein og del den i biter med fingrene.
- Skjær potetene i tynne strimler og stek i varm olje. La hvile på papihåndkle og sett til side.
- Hakk hvitløken, skjær løken i halvmåner og fres dette blankt i olivenolje.
- Tilsett klippfisken, bland godt og fjern fra varmen.
- Tilsett potetstrimlene og bland godt.
- Pisk eggene krydret med salt og pepper og tilsett dette til blandingen av fisk, løk og poteter.
- Sett tilbake til varmen, rør hele tiden til eggene begynner å stivne. Ta av varmen.
- Server med et dryss av hakket persille og pyntet med svarte oliven.