Urtepanert klippfisk

Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 600 g klippfisk, utvannet og renset
  • 1 stk fennikel
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 dl timian, frisk
  • 1 dl kruspersille, frisk
  • 1 stk egg
  • Smør

Server med

  • Potet

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisken i serveringsstykker og tørk dem godt med tørkepapir.
  • Skjær fennikel og sjalottløk i tynne strimler.
  • Finhakk persille og timian, og bland sammen.
  • Pisk sammen egg og vend klippfiskstykkene først i egg, deretter i urteblandingen.
  • Stek stykkene i stekepanne med smør i ca. 3 minutter på hver side.
  • Ha fennikel og sjalottløk i stekepannen sammen med fisken de siste minuttene av steketiden. 

Server klippfisken med stekt fennikel og sjalottløk, og kokte poteter.

Det skal ikke mye til for å lage en god middag. I denne oppskriften vender du klippfisk i en blanding av timian og persille, steker den i smør og serverer med kokte poteter.