For mange er lutefisk smaken av jul. Lutefisk er nydelig i seg selv, men passer også godt til ulikt tilbehør. Ertestuing, bacon, potet, brunost, sennep og ikke minst sirup er med på å løfte måltidet til nye høyder. 
 
Til 6 personer trenger du:
  • 3 kg lutefisk
  • 3 ss salt
  • 200 g bacon

Ertepuré

  • 500 g erter, fryst
  • 1 ts sukker
  • 2 ss smør
  • 2 ts timian, frisk
  • Salt og pepper

Server med:

  • potet

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Legg lutefisken med skinnsiden ned i en langpanne.
  • Dryss på salt og dekk med aluminiumsfolie.
  • Bak lutefisken midt i stekeovnen til den er gjennomkokt, ca. 30 minutter.
  • Skjær bacon i små terninger og legg de i en kald stekepanne. Stek på lav varme til det er gyllen, sprøtt og fettet har stekt ut. Tilsett ekstra smør dersom baconet er magert.

Ertepuré

  • Kok erter møre i vann tilsatt sukker.
  • Hell av overflødig vann og mos ertene.
  • Rør inn smør og timian, og smak til med salt og pepper.
  • Server lutefisk med bacon, ertepuré og kokt potet. Mange liker også å servere lutefisk med brunost og sirup.

Tips: Dersom du vil ha fast lutefisk drysser du salt over og lar lutefisken stå kjølig et par timer. Hell av vannet som trekkes ut og skyll deretter lutefisken i kaldt vann.

 
Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.

Se også hvordan du får lutefisken perfekt tilberedt.

 

Hvordan få perfekt tilberedt lutefisk

For mange blir det ikke jul uten lutefisk og den tradisjonsrike lutefisken kan tilberedes på [...]

Klippfisk med hvit saus og bacon

Klippfisk kan brukes til mer enn bacalao. Klippfisk med hvit saus og bacon er et [...]

Ovnsbakt bacalao med bacon

Ovnsbakt bacalao er oppskriften på en festrett som er så enkel at du like gjerne [...]

Lutefisk

Julen er ikke komplett uten lutefisk! Dybvik bringer deg den ultimate oppskriften for å lyse [...]

Dybvik Bacalao

Gjør Middagen Spesiell med Dybvik Bacalao – en Fusion av Portugisisk og Skandinavisk Smak!

Mama Rosas Bacalhau

Gjør julemiddagen komplett med en populær Portugisisk julerett! Lag en tradisjonell Portugisisk julerett som vil [...]

Lutefisk med grønne linser og sennepssaus

Tradisjonell lutefisk med spennende vri på tilbehøret. Grønne linser og sennepssaus er et utmerket alternativ [...]

Klippfisk med pesto

Ovnsbakt klippfisk med grønn pesto ser ekstra lekkert ut med en tomatsaus ved siden av. [...]

Klippfisk med råstekte poteter

Klippfisk servert med frisk salat og råstekte poteter er rett og slett nydelig. Inviter venner [...]