Klippfisk servert med frisk salat og råstekte poteter er rett og slett nydelig. Inviter venner og kjente, og imponer med denne spennende retten.
![](https://www.dybvik.no/wp-content/uploads/2024/03/dybvik16-9-1400x788.jpg)
Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.
Til 4 personer trenger du:
- 800 g utvannet klippfisk loins/filet, uten skinn og ben
- 4 fedd hvitløk
- 0,5 dl olivenojle
Råstekte poteter:
Salat:
Dressing:
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær klippfisk i serveringsstykker.
- Bland sammen olivenolje og presset hvitløk, legg klippfiskstykkene i blandingen og la dem ligge i ca. 20 minutter.
- Ta klippfisk ut av blandingen, og la oljen renne godt av.
- Stek klippfiskstykkene i stekepanne i ca. 3 minutter på hver side.
Råstekte poteter:
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær klippfisk i serveringsstykker.
- Bland sammen olivenolje og presset hvitløk, legg klippfiskstykkene i blandingen og la dem ligge i ca. 20 minutter.
- Ta klippfisk ut av blandingen, og la oljen renne godt av.
- Stek klippfiskstykkene i stekepanne i ca. 3 minutter på hver side.
Salat:
- Vask hjertesalat og snitt den opp.
- Skjær agurk og appelsin i biter, og rødløk i tynne skiver.
- Finhakk persille og bland med de andre ingrediensene til salaten.
Dressing:
- Rist valnøtter i tørr stekepanne til de er gylne, og knus dem grovt med hendene.
- Bland sammen eplecidereddik, honning og kaldpresset olivenolje.
- Tilsett de knuste valnøttene og smak til med salt og pepper.
- Ha dressingen over salaten og bland dette godt sammen.
Server klippfisk med råstekte poteter og salat ved siden av.