Stekt klippfisk passer til mange typer tilbehør og i denne oppskriften er den servert med fløtesaus, ovnsbakte poteter, sjampinjong og vårløk.
Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.
Til 4 personer trenger du:
- 600 g klippfisk, utvannet og renset
- 2 dl rugmel, sammalt fint
- 200 g sjampinjong
- Olje
- Smør
Saus:
- 2 dl kremfløte
- 1,5 dl vann
- 1 ss dijonsennep, grov
Ovnsbakte poteter:
- 8 stk poteter 2 dl kremfløte
- 0,5 dl olivenolje
- 0,5 ts salt
- Pepper, gromalt
Server med:
- 8 stk vårløk
- 2 dl vann
- 2 ss smør
- 0,5 ts salt
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 220 °C.
- Skjær klippfisken i jevnstore stykker, tørk dem og vend dem i rugmel. Rist av overflødig mel.
- Skjær soppen i tykke skiver, små sopper kan være hele.
- Varm olje og smør i en stekepanne og stek fisken ca. 4 minutter på hver side.
- Stek soppen sammen med fisken.
Saus:
-
Rør sammen kremfløte, vann og dijonsennep.
-
Når du er ferdig med å steke fisk og sopp heller du fløteblandingen i stekepannen og la det koke godt sammen.
Ovnsbakte poteter:
- Skrell potet og skjær i båter.
- Ha potetbåter, olivenolje, salt og litt pepper i en bolle og bland godt sammen.
- Legg potetbåtene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.
Tilbehør:
- Skyll vårløk i kaldt vann og del i serveringsbiter.
- Kok opp vann med smør og salt, ha i vårløken og legg på lokk.
- Kok vårløken i ca. 2 minutter, den skal bli akkurat gjennomvarm.
Server klippfisk med stekt sopp, fløtesaus, ovnsbakte potetbåter og smørdampet vårløk.
Tips: Om du har plukket skogssopp kan du bruke dem i stedet for sjampinjong.