
Stuet selleri er et tradisjonsrikt, men kanskje glemt tilbehør som passer godt til kokt klippfisk. Dette er oppskriften på en ny søndagsmiddag.
Til 4 personer trenger du:
- 500 g klippfisk, utvannet og renset
- 500 g selleri
- 3 dl grønnsaksbuljong
- 1,5 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 1 dl matfløte
- salt og pebber
- kruspersille. frisk
Server med og potet.
- Skjær klippfisk i serveringsstykker.
- Kok opp vann, legg i klippfisk og la den trekke på svak varme i ca. 15 minutter.
Selleristuing
- Rens og skjær selleri i terninger, og kok dem møre i grønnsakbuljong. Ta vare på kokevannet.
- Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og spe med kokevannet fra sellerien.
- La sausen koke i ca. 5 minutter, og rør inn matfløte og selleriterningene.
- Smak til med salt og pepper og rør inn hakket persille like før servering.
Server klippfisk med selleristuing og poteter.