Marinert klippfisk er fantastisk grillmat. Denne oppskriften har mye god smak, men er fortsatt veldig enkel. Ny grillopplevelse med en tradisjonsrik råvare.
Til 4 personer trenger du:
- 500 g klippfisk, utvannet og renset
Marinade
- 1 dl olivenolje
- 1 ts pepper, hel sort
- 2 ss sherryeddik
- 1 stk laurbærblad
- 0.5 stk chili, rød
Salat
- 1 stk mango
- 1 stk advokado
- 0,5 stk chilli, rød
- 0,5 stk rødløk
- 4 ss appelsin
- 2 ss kruspersille, frisk
- 1 ss olivenolje
- salt og pepper
Server med:
- 2 ss lime
- brød
Fremgangsmåte
- Skjær klippfisken i serveringsstykker.
- Finhakk chili, bland den sammen med de andre ingrediensene til marinaden.
- Hell marinaden over klippfisken, og la den marinere i 3-4 timer.
- Legg klippfisken i en dobbel grillrist og stek den på varm grill i 3-4 minutter på hver side.
Mango- og advokadosalat
- Skjær mango, avokado og rødløk i små terninger, og finhakk chili og persille.
- Riv skall av lime, og press saften av lime og appelsin.
- Bland mango, avokado, rødløk, chili og persille med olivenolje, og hell over limesaft og appelsinsaft.
- Dryss revet skall av lime på toppen av salaten og smak til med salt og pepper.
- Server klippfisk med mango- og avokadosalat og brød ved siden av.