Saltimbocca lages opprinnelig med oksekjøtt og skinke, med salvie festet på toppen. Med denne oppskriften lager du en norsk variant med råvarene klippfisk og fenalår.

Til 4 personer trenger du:

  • 600 g klippfisk, utvannet og renset
    4 skiver fenalår
  • 4 stilk salvie
  • Olje
  • Tannpinner

Polenta:

  • 2 dl polenta
  • 0,5 dl Jarlsbergost, revet
  • 1 ss smør
  • Olje
  • Server med:
  • Salat, blandet

Fremgangsmåte:

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær klippfisken i serveringsstykker og legg i en smurt ildfast form.
  • Bak klippfisken i stekeovnen til den skiver seg når du gir den et lett trykk, ca. 10 minutter.
  • Kok potetene knapt møre, og finhakk gressløk og persille.
  • Flak klippfisken og spre flakene på et serveringsfat sammen med potetene.
  • Høvle over smør og dryss med gressløk og persille.
  • Vend salaten i olivenolje og fordel over fatet.

Server klippfisksalaten med brød ved siden av.

Saltimbocca lages opprinnelig med oksekjøtt og skinke, med salvie festet på toppen. Med denne oppskriften lager du en norsk variant med råvarene klippfisk og fenalår.