Pasta med ostesaus får en fantastisk vri med klippfisk. Denne oppskriften passer til både store og små, og er en mer eksklusiv variant av den vanlige pastaen.

Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 500 g klippfisk, utvannet og renset
  • 1 stk paprika
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 4 pors pasta

Ostesuas:

  • 1 ss smør
  • 0,25 ts muskat
  • 2 ss hvetemel
  • 100 g Jarlsbergost, revet
  • 1 dl matføte
  • 0,5 ts salt
  • 2 ts timian, frisk
  • Pepper, grovmalt
  • 4 dl melk

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisken i strimler.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Skjær løk og paprika i terninger, finhakk hvitløk og surr i olivenolje til løken er blank.
  • Legg grønnsakene til side og surr klippfisken i litt olivenolje til væsken har fordampet.
  • Server klippfisken med grønnsakene og kokte poteter.

Ostesaus

  • Smelt smør, tilsett muskat og deretter hvetemel, og la surre i ca. 2 minutter.
  • Spe med melk, litt om gangen, og rør godt. 
  • Kok opp under omrøring og la sausen koke i ca. 5 minutter. 
  • Tilsett revet ost og matfløte. Sausen må ikke koke etter osten er tilsatt. 

Smak til med salt og nykvernet pepper.

Pasta med ostesaus får en fantastisk vri med klippfisk. Denne oppskriften passer til både store og små, og er en mer eksklusiv variant av den vanlige pastaen.