Klippfisk serveres ofte med tomatbasert saus, men det betyr ikke at klippfisk ikke kler andre smaker. Bli inspirert av denne oppskriften hvor pepper setter smaken på fisken.
Til 4 personer trenger du:
- 600 g klippfisk, utvannet og renset
- 1 ss pepper, hel hvit
- 1 ss pepper, hel sort
- 1 ss rosépepper
- 2 ss olivenolje
Grønnsaker:
- 1 stk gul løk
- 1 stk rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk gulrot
- 1 stk pastinakk
- 1 skive kålrot
- 1 skive sellerirot
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 ts timian
- 2 ss olivenolje
Server med
- Potet
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær løk i båter, grovhakk hvitløk, skjær gulrot, pastinakk, kålrot og sellerirot i staver.
- Bland grønnsakene med salt, pepper, olje og timian, og ha i en ildfast form. Ha formen i stekeovnen og stek i ca. 40 minutter.
- Skjær klippfisken i porsjonsstykker. Knus de hele pepperkornene i en morter, dryss over klippfisken og klem det godt ned i fisken.
- Stek klippfisken i olje med peppersiden ned i 2 minutter. Legg den på et ildfast fat med peppersiden opp og stek den ferdig i stekeovnen ved siden av grønnsakene, ca. 20 minutter.
Server klippfisken med grønnsakene og kokte poteter.