Prøv denne tradisjonelle portugisiske klippfiskretten med knuste poteter og grønnsaker. 

Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 800 g klippfisk, utvannet og renset
  • 1 stk laurbærblad
  • 8 fedd hvitløk
  • 2 dl olivenolje, ekstra virgin

Knuste poteter:

  • 800 g små poteter med skall
  • 1 stk sjalottløk
  • 0,5 dl olivenolje
  • Salt 

Grønnsaker:

  • 200 g spinat
  • 50 g sjalottløk
  • 5 cm chili, rød
  • 1 ss sitronsaft
  • Ingefær, fersk, revet
  • Koriander, frisk

Fremgangsmåte

  • Legg klippfisken på et brett, hell over halvparten av olivenoljen og toppe bitene med hvitløksfedd og laurbærblad.  
  • Sett brettet i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter.  
  • Øs over litt olivenolje underveis så den holder seg saftig og får en fin farge. 

Knuste poteter

  • Koke småpoteter med skall i 10 minutter.  
  • Hell av vannet og bake de ferdig i ovn eller på grillen.  
  • Vend de i sen panne med stekt løk og hvitløk og gi de en dytt med hånden slik at de knuses og tar opp den gode smaken.  

Frese spinat

  • Frese strimler sjalottløk og chili i olivenolje.  
  • Tilsette spinat og salt og rese i 40 sekunder 
  • Dryss over litt sitron, revet ingefær og litt hakket koriander.