Prøv denne tradisjonelle portugisiske klippfiskretten med knuste poteter og grønnsaker.
Til 4 personer trenger du:
- 800 g klippfisk, utvannet og renset
- 1 stk laurbærblad
- 8 fedd hvitløk
- 2 dl olivenolje, ekstra virgin
Knuste poteter:
- 800 g små poteter med skall
- 1 stk sjalottløk
- 0,5 dl olivenolje
- Salt
Grønnsaker:
- 200 g spinat
- 50 g sjalottløk
- 5 cm chili, rød
- 1 ss sitronsaft
- Ingefær, fersk, revet
- Koriander, frisk
Fremgangsmåte
- Legg klippfisken på et brett, hell over halvparten av olivenoljen og toppe bitene med hvitløksfedd og laurbærblad.
- Sett brettet i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter.
- Øs over litt olivenolje underveis så den holder seg saftig og får en fin farge.
Knuste poteter
- Koke småpoteter med skall i 10 minutter.
- Hell av vannet og bake de ferdig i ovn eller på grillen.
- Vend de i sen panne med stekt løk og hvitløk og gi de en dytt med hånden slik at de knuses og tar opp den gode smaken.
Frese spinat
- Frese strimler sjalottløk og chili i olivenolje.
- Tilsette spinat og salt og rese i 40 sekunder
- Dryss over litt sitron, revet ingefær og litt hakket koriander.