Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 800 g klippfisk, utvannet og renset
  • Olje
Saltbakte poteter
  • 800 g potet, liten type
  • Salt
Hvitløksolje
  • 4 feed hvitløk
  • 3 dl olivenolje, extra virgin
Server med:
  • 2 stk paprika, rød
  • 3 ts oregano, frisk
  • 20 blad spinat
  • 20 stk oliven, grøn
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær klippfisk i serveringsstykker, pensle med litt olje og grill på varm grill i ca. 5 minutter på hver side.

Hvitløksolje

  • Skjær hvitløk i skiver og la dem surre i olivenolje til de blir myke, men ikke brent.

Tilbehør

  • Grill paprika til skinnet blir svart.

  • Ta bort skinnet, fjern kjerner og skjær paprika i lange strimler.

  • Bland paprikastrimlene med hakket oregano, og litt salt og pepper.

Server grillet klippfisk med saltbakte poteter, grillet paprika, spinat og oliven, og hell over hvitløksoljen til slutt.

Klippfisk er like godt på grillen som i bacalao. Med saltbakte poteter som tilbehør er dette grillmat til hverdag og fest. Dette er en tradisjonell portugisisk oppskrift.