Jakob & Johan Dybvik As ble etablert i 1923.

Vi produserer fortsatt klippfisk i Tingstadvika på Fiskarstrand, like utenfor Ålesund. 

Fabrikken ligger ideelt til ved Borgundfjorden som var grunnlaget for vår klippfisk produksjon. Skreifisket i Borgundfjorden har lange tradisjoner med fangstperiode fra midten av januar til midten av april. Her i området var det ideelle forhold for å drive klippfisk produksjon. Området har mange klipper og svaberg. Sammen med klimaet oppvarmet av Gulfstrømmen og mye vind, var det svært gode forhold for å fange, salte og tørke verdens beste klippfisk.

I 100 år har erfaring innen klippfiskproduksjon og håndverket gått i arv gjennom tre generasjoner.

I dag er vi tre brødre, Jakob, Sindre og Petter som driver familiebedriften videre.

 

Eksport verden rundt

Tradisjonelt har det hovedsaklig vært eksport av klippfisk til alle verdens hjørner. Klippfisk er jo av natur en konserveringsmetode for fisk, for transport over store avstander. Norsk klippfisk har i århundrer vært kjent for den beste kvaliteten og vårt varemerke Juanito Bacalao har vært et kjent og kjært merke i mange markeder verden rundt.

Det var Jakob Dybvik (t.h) som så mulighetene og startet virksomheten i 1923. Sønnen Johan Dybvik overtok og drev bedriften i andre generasjon. Historien deres er fortsatt i hevd gjennom vårt virke og bedriftens navn, Jakob og Johan Dybvik AS.

 

Klippfisk i norske kjøkken

I nyere tid har vårt fokus endret seg. Vi er i dag mest opptatt av å gi Dybvik klippfisk til norske konsumenter. Distribusjonen går via norsk dagligvarehandel og i vår egen nettbutikk. Vi produserer og selger fortsatt tradisjonell tørket og saltet klippfisk fra butikk til norske kjøkken. Klippfiskprodukter som på tradisjonelt vis vannes ut av hjemme før den brukes i ulike måltid. Nå produserer og tilbyr vi også mer bekvemmelige og tidsbesparende produkter som ferdig utvannet klippfisk og ferdigretter som bacalaogryte, klippfiskburger og bolinhos.

 

Ta en kikk innom vår nettbutikk. Et variert utvalg av produkter kan bestilles der. Gode produkter, trygg handel og rask levering.

Nå er klippfisk i ferd med å bli en norsk gastronomisk superstjerne også i Norge. Stadig flere forbrukere, kokker og matinteresserte tar nå klippfisken til sitt bryst til klassiske og nye bruksområder, oppskrifter og smaker som passer sammen med klippfisken. Bilde fra opptak til TV 2 God Morgen Norge.

Klippfisk stammer fra den Iberiske halvøy, med røtter 600 år tilbake i tid. Klippfisken kom til Norge for nesten 350 år siden. Rike fiskeforekomster, ideelle tørkeforhold, rimelig arbeidskraft, nærhet til hovedmarked og driftige personer var noe av bakgrunnen til at hollendere, skotter og flensburgere startet med tilvirking her på 1600 tallet.

Dyktige fagfolk har gjennom generasjoner ført kunnskapen og interessen for å tilvirke verdens beste klippfisk videre til neste ledd i familien og holdt tradisjonene i hevd.

Klippfisk før og nå

 

Klippfisk ble «oppfunnet» for å konservere fisk den gang muligheter som kjøl og frys ikke fantes. Klippfisk ble daglig vare og det ble utviklet sterke matkulturer med ulike former for tilbereding av klippfiskmåltider.

I vår tid er klippfisk som havets spekeskinke, med sin karakteristiske smak og egenskaper. Med de sterke historiske båndene er klippfisk veldig sterkt forankret i kultur og tradisjon og gode matopplevelser.

Nettside  //  Oppskrifter  //  Kontakt