Ovnsbakt bacalao er oppskriften på en festrett som er så enkel at du like gjerne serverer den til hverdags. I denne formen ligger alle de deilige smakene du forbinder med bacalao.
Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.
Til 4 personer trenger du:
- 800 g klippfisk, utvannet og renset
 - 8 stk poteter
 - 2 fedd hvitløk
 - 2 stk gule løker
 - 2 stk hermetisk paprika
 - 10 stk cherrytomat
 - 100 g baconskive
 - 2 dl olivenolje
 - 40 g oliven, sort
 - pPepper , grovmalt
 
Server med:
- Brød
 
- Sett stekeovnen på 200 °C.
 - Skjær klippfisk i serveringsstykker.
 - Skrell potet, skjær dem i skiver og kok dem møre i usaltet vann.
 - Finhakk hvitløk, skjær løk i skiver, paprika i biter og del cherrytomatene i to.
 - Del baconskivene i fire biter.
 - Varm opp olivenolje og hvitløk i en liten kasserolle, og hell halvparten av hvitløksoljen i en ildfast form slik at den dekker bunnen.
 - Legg klippfisk, potet, løk, paprika, cherrytomat, bacon og oliven lagvis i formen. Kvern litt pepper mellom hvert lag.
 - Hell over resten av hvitløksoljen og stek i stekeovnen i ca. 30 minutter.
 
Server bacalaoen med brød ved siden av.
