Marinert klippfisk er fantastisk grillmat. Denne oppskriften har mye god smak, men er fortsatt veldig enkel. Ny grillopplevelse med en tradisjonsrik råvare.

Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.
Til 4 personer trenger du:
- 500 g klippfisk, utvannet og renset
Marinade
- 1 dl olivenolje
- 1 ts pepper, hel sort
- 2 ss sherryeddik
- 1 stk laurbærblad
- 0.5 stk chili, rød
Salat
- 1 stk mango
- 1 stk advokado
- 0,5 stk chilli, rød
- 0,5 stk rødløk
- 4 ss appelsin
- 2 ss kruspersille, frisk
- 1 ss olivenolje
- salt og pepper
Server med:
- 2 ss lime
- brød
Fremgangsmåte
- Skjær klippfisken i serveringsstykker.
- Finhakk chili, bland den sammen med de andre ingrediensene til marinaden.
- Hell marinaden over klippfisken, og la den marinere i 3-4 timer.
- Legg klippfisken i en dobbel grillrist og stek den på varm grill i 3-4 minutter på hver side.
Mango- og advokadosalat
- Skjær mango, avokado og rødløk i små terninger, og finhakk chili og persille.
- Riv skall av lime, og press saften av lime og appelsin.
- Bland mango, avokado, rødløk, chili og persille med olivenolje, og hell over limesaft og appelsinsaft.
- Dryss revet skall av lime på toppen av salaten og smak til med salt og pepper.
- Server klippfisk med mango- og avokadosalat og brød ved siden av.