Bacalao er en norsk klippfiskrett med opprinnelse i Portugal. Bacalao er en festrett som passer utmerket når du skal servere mange. 

Våre klippfisk produkter

Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.

Til 4 personer trenger du:

  • 500 g klippfisk, utvannet og renset
  • 500 g poteter
  • 2 stk gule løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss bladpersille, frisk
  • 50 g oliven, grønn
  • 2 stk egg
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ts pepper
Server med loff
 
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær klippfisken i biter.
  • Skrell potet og løk, og skjær i skiver.
  • Finhakk hvitløk og persille, skjær oliven i ringer, og hardkok egg.
  • Legg potet og løk lagvis i bunnen av en smurt, ildfast form.
  • Ha hvitløk, persille og oliven over, og legg klippfiskbitene på toppen.
  • Hell olivenolje over klippfisken, og dryss med pepper. 
  • Stek midt i stekeovnen til klippfisken er ferdig og poteten er mør, 35-45 minutt.

Server bacalao toppet med hardkokt egg i skiver, og loff ved siden av. 

  •