Gjør julemiddagen komplett med en populær Portugisisk julerett! Lag en tradisjonell Portugisisk julerett som vil lyse opp bordet ditt med livlige farger og herlige smaker.
Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.
Til 4 personer trenger du:
- 700 g klippfisk, utvannet og renset
- 1 løk i stiver
- 1 dl oliven
- 6 fedd finhakket hvitløk
- 2 rød paprika
- 2 grønne paprika
- 2 gule paprika
- 400 g kokte små poteter
- 100 g olivenolje
- Litt hakket persille
-
Skjær klippfisken i serveringsstykker og paprikaen i strimler.
-
Stek løk og hvitløk i olivenolje.
-
Stek klippfisken et par minutter på hver side i olivenolje og legg over i en ildfast form sammen med løken.
-
Surr paprikastrimlene i olivenolje ca 1 minutt.
-
Legg paprika og oliven pent omkring fisken.
-
Drypp litt olivenolje over og dekk med aluminiumsfolie.
-
Settes inn i varm stekeovn ca 5 minutter ved 180 grader.
-
Stek de kokte potetene i olivenolje. I mangel på små pene poteter kan vanlige poteter skjæres i store terninger.
-
Pynt med persille og server fisken sammen med de stekte potetene.