Stuet selleri er et tradisjonsrikt, men kanskje glemt tilbehør som passer godt til kokt klippfisk. Dette er oppskriften på en ny søndagsmiddag.
Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.
Til 4 personer trenger du:
- 500 g klippfisk, utvannet og renset
- 500 g selleri
- 3 dl grønnsaksbuljong
- 1,5 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 1 dl matfløte
- salt og pebber
- kruspersille. frisk
Server med og potet.
- Skjær klippfisk i serveringsstykker.
- Kok opp vann, legg i klippfisk og la den trekke på svak varme i ca. 15 minutter.
Selleristuing
- Rens og skjær selleri i terninger, og kok dem møre i grønnsakbuljong. Ta vare på kokevannet.
- Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og spe med kokevannet fra sellerien.
- La sausen koke i ca. 5 minutter, og rør inn matfløte og selleriterningene.
- Smak til med salt og pepper og rør inn hakket persille like før servering.
Server klippfisk med selleristuing og poteter.