Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.
Til 4 personer trenger du:
- 600g utvannet skinn- og benfri klippfisk
- 1/2dl maisolje
- 2 ss finhakket løk
- 2dl kokosmelk
- 2 ss sukker
- 2 ss soyasaus
- 1/2dl tamarind juice
- 2 pressede hvitløkbåter
- 1 finhakket rød chili
- 2 ts revet frisk ingefær
- 2dl vann
- 1dl usaltede cashewnøtter
- 3 poteter i terninger
- 1 bit hel kanel
- 1 laurbærblad
noen blad frisk koriander
Fremgangsmåte
- Skjær fisken i biter på ca 5 cm og stek disse brune i olje.
- Ta fisken ut av pannen og sett den til side.
- Surr løken i olje til den er myk. Tilsett halvparten av kokosmelken, hvitløk, chili, tamarind juice, sukker, soyasaus og fisken.
- Kok opp og la stå og småkoke.
- Tilsett potetene, nøtter, vann, resten av kokosmelken, laurbærblad og en bit hel kanel.
- Kok forsiktig til potetene er møre.
- Smak til med salt og dryss over noen friske korianderblad. Server straks gjerne med ris ved siden av.