Klippfisk er godt å ha på grillen og passer godt med sterke smaker. I denne oppskriften blir den marinert i koriander og chili, og servert med concassé og salat.
Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.
Til 4 personer trenger du:
- 800 g klippfisk, utvannet og renset
- 2 dl koriander, frisk
- 1 stk chili, rød
- 3 dl solsikkeolje
Tomatconcassé
- 4 stk tomat
- 1 stk agurk
- 3 ss olje
- Salt og pepper
Salat:
- 2 stk gulrot
- 2 ss smør
- 200 g kikerter
- 2 ts ingefær, frisk
- 2 dl spinat
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Skjær klippfisken i serveringsstykker.
- Grovhakk koriander, finhakk chili og bland med solsikkeolje.
- Legg klippfiskstykkene i marinaden og la ligge i kjøleskap i 1 døgn.
- Grill klippfisken til den flaker seg, ca. 3 minutter på hver side.
Tomatconcassé
- Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, legge i kokende vann et par minutter og så over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
- Skrell agurk, del i to, ta ut kjernene med en skje og skjær i små terninger.
- Bland tomatterningene sammen med agurk og olje, og smak til med salt og pepper.
Salat
- Skrell gulrot og strimle med en ostehøvel.
- Stek gulrotstrimlene i smør til de blir gylne.
- Tilsett kikerter og surr i 4-5 minutter.
- Riv over frisk ingefær og ha i spinat rett før servering.
- Smak til med salt og pepper.
Server grillet klippfisk med tomatconcassé og salat ved siden av.