Stekt klippfisk serveres på en seng av gulrotstuing.

Til 4 personer trenger du:
600-700 g utvannet klippfisk loins/filet, uten skinn og ben

Gulrotstuing:
5-6 mellomstore gulrøtter

Hvit saus:
3 ss smør
3 ss hvetemel
Ca. 5 dl melk
Revet muskatnøtt, salt og pepper

Skrell og del gulrøtter i biter, kok møre i lettsaltet vann. Lag hvitsaus mens gulrøttene koker.

Smelt smør i en kasserolle. Rør i hvetemel og spe med melk under omrøring til en fyldig hvit saus . La sausen koke i 6-8 minutter. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt. Vend inn godt avrente kokte gulrøtter.

Sprøstekt bacon:
8-10 skiver bacon, finhakket smør
Sprøstek baconbitene i litt smør. Litt av stekefettet brukes til å steke klippfisken.

Hardkokte egg:
Kok eggene i 10 minutter. Avkjøl, skrell og finhakk.

Steke klippfisk:
Ta opp fiskestykkene av vannet og tørk dem godt med litt kjøkkenpapir. Ha baconfett og eventuelt litt smør i stekepannen. Stek klippfisken i varm panne. 3-4 minutter på hver side. Steketid er avhengig av tykkelsen på klippfisk stykkene. Stek til du ser lagene i fiskekjøttet begynner og flake seg.

Server klippfisken med gulrotstuing, sprøstekt bacon, grovhakkede egg og eventuelt kokte poteter.

Tips utvanning:
Før utvanning, del klippfisk loins i porsjonsstykker. Fjern eventuelt skinn og ben (kan også gjøres etter utvanning). Skyll klippfisken i kaldt vann, slik at saltet på overflaten skylles bort.

Legg klippfiskstykkene i en stor bolle/kar. Legg i klippfisk stykkene og dekk med iskaldt vann. Vannet skal stå over fisken, dvs alle fiskestykkene skal dekkes. Sett kaldt. Hvor lenge klippfisken skal vannes ut er avhengig av tykkelsen på fiskestykkene. Klippfiskstykker på 3-4 cm vannes ut i 3-4 døgn. Bytt vann 1 gang pr dag. Utvannet klippfisk kan fryses.

Pannestekt klippfisk serveret på en seng af gulrotstuing, akkompagneret af sprøstekt bacon og hardkokte egg.