Bacalao er en klassisk rett laget med blant annet klippfisk. Prøv denne ovnsbakte varianten med pasta penne i stedet for potet.
Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.
Til 4 personer trenger du:
- 400 g klippfisk, utvannet og renset
- 300 g pasta
- 1 stk gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 0,5 dl olivenolje
- 1 dl oliven, grønn
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 2,5 dl lettmelk
- 1 stk laurbærblad
- 1 dl matfløte
- 1 dl parmasan
- 1 ss kruspersille, frisk
- 0,5 stk tomat
- salt og pepper
- olivenolje
Server bacalao med brød ved siden av.
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær klippfisk i strimler og kok pasta etter anvisning på pakken.
- Del løken i to, finhakk halvparten og skjær den andre halvparten i skiver.
- Finhakk hvitløk og løk, og surr i varm olje i en kasserolle.
- Ha klippfisk og oliven i kasserollen, la surre i 2 minutter og sett kasserollen til side.
- Smelt smør i en annen kasserolle, rør inn hvetemel og spe med litt melk av gangen.
- Rør godt, tilsett laurbærblad og la sausen koke på svak varme i 20 minutter mens du rører av og til.
- Tilsett matfløte, kok opp og ta ut laurbærblad.
- Riv parmesanost, og ha halvparten av parmensanosten og finhakket persille i sausen.
- Tilsett klippfisk, løk, hvitløk, oliven og kokt pasta, og smak til med salt og pepper.
- Hell blandingen over i en smurt ildfast form, pynt med skiver av løk og tomat, og drypp over litt olivenolje.
- Dryss resten av parmesanosten over og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.
Photo: Norwegian Seafood Council. Oppskrift: Godfisk.no