Denne oppskriften er hentet fra https://kokebokprosjektet.com/2011/01/17/skatoybacalao-eller-hvit-bacalao/#comments
En kjempegod hvit bacalao:
1 pakke klippfisk (500 gram til en kilo) , vannes ut i 1 døgn.
1 kg poteter
1 kg gulrøtter
0,5-1 kg brokkolli i små buketter
1 løk
2-3 fedd hvitløk
ost til gratinering
hvit saus:
50 g smør
3 ss mel
1 liter melk (kan også bruke en boks fløte i stedet for noe av melken for å få det mer kremet, eller bruke lettmelk om du vil ha det magert)
salt og pepper
revet muskatnøtt
kajennepepper
Kok poteteter, gulrøtter og brokkoli. Hakk løk og hvitløk i biter og stek de myke i stekepannen i litt olje eller smør.
Trekk klippfisken.
Skjær poteter og gulrøtter i skiver og del klippfisken opp i passe stykker.
Lag en ganske tyntflytende hvit saus, smak til med pepper, salt, muskatnøtt og kajennepepper.
Smør ildfast form/langpanne og legg lagvis:
poteter
klippfisk, strø litt kajenne på fisken
stekt løk/hvitløk
gulrøtter
brokkolli
Kvern litt frisk pepper mellom lagene
Hell sausen over til slutt, før du drysser over ost.
Gratiner i ovnen ved 200 grader til osten er blitt pent gylden.
Serveres med frisk salat og brød.
Jeg bruker å slumse litt med mengden grønnsaker, litt etter hvor mange jeg lager den til. Den blir aldri mislykket uansett.