Klippfisk Bacalhau à Brás med poteter, egg og persille på hvit tallerken.

Opplev en portugisisk glede med Bacalhau à Brás! Denne retten er en perfekt blanding av klippfisk, poteter og egg, toppet med frisk persille. Et måltid som garantert vil vekke smaksløkene!

Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 600 g klippfisk, utvannet og renset
  • 1 kg potet
  • 3 gule løker
  • 6 egg
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl olivenolje, ekstra virgin
  • Finhakket persille
  • Salt
  • Pepper
  • Oliven, sort

Fremgangsmåte

  • Trekk den ferdig utvannede klippfisken i noen minutter.
  • Kjøl ned fisken, fjern skinn og bein og del den i biter med fingrene.
  • Skjær potetene i tynne strimler og stek i varm olje. La hvile på papihåndkle og sett til side.
  • Hakk hvitløken, skjær løken i halvmåner og fres dette blankt i olivenolje.
  • Tilsett klippfisken, bland godt og fjern fra varmen.
  • Tilsett potetstrimlene og bland godt.
  • Pisk eggene krydret med salt og pepper og tilsett dette til blandingen av fisk, løk og poteter.
  • Sett tilbake til varmen, rør hele tiden til eggene begynner å stivne. Ta av varmen.
  • Server med et dryss av hakket persille og pyntet med svarte oliven.