Stekt klippfisk passer til mange typer tilbehør og i denne oppskriften er den servert med fløtesaus, ovnsbakte poteter, sjampinjong og vårløk. 

Våre klippfisk produkter

Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.

Til 4 personer trenger du:

  • 600 g klippfisk, utvannet og renset
  • 2 dl rugmel, sammalt fint
  • 200 g sjampinjong
  • Olje
  • Smør

Saus:

  • 2 dl kremfløte
  • 1,5 dl vann
  • 1 ss dijonsennep, grov

Ovnsbakte poteter:

  • 8 stk poteter 2 dl kremfløte
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • Pepper, gromalt

Server med:

  • 8 stk vårløk
  • 2 dl vann
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 220 °C.
  • Skjær klippfisken i jevnstore stykker, tørk dem og vend dem i rugmel. Rist av overflødig mel.
  • Skjær soppen i tykke skiver, små sopper kan være hele.
  • Varm olje og smør i en stekepanne og stek fisken ca. 4 minutter på hver side. 
  • Stek soppen sammen med fisken.

Saus:

  • Rør sammen kremfløte, vann og dijonsennep.

  • Når du er ferdig med å steke fisk og sopp heller du fløteblandingen i stekepannen og la det koke godt sammen.

Ovnsbakte poteter:

  • Skrell potet og skjær i båter.
  • Ha potetbåter, olivenolje, salt og litt pepper i en bolle og bland godt sammen.
  • Legg potetbåtene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.  

Tilbehør:

  • Skyll vårløk i kaldt vann og del i serveringsbiter.
  • Kok opp vann med smør og salt, ha i vårløken og legg på lokk.
  • Kok vårløken i ca. 2 minutter, den skal bli akkurat gjennomvarm.

Server klippfisk med stekt sopp, fløtesaus, ovnsbakte potetbåter og smørdampet vårløk.

Tips: Om du har plukket skogssopp kan du bruke dem i stedet for sjampinjong.