Frityrstekt klippfisk passer utmerket som kveldskos eller på tapasbordet. Inviter gode venner – og server disse deilige munnfullene sammen med salsa, aïoli eller en annen dipp.
Til 4 personer trenger du:
- 600 g klippfisk, utvannet og renset
- Frityrolje
Frityrrøre:
- 2 stk egg250 g hvetemel
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 0m,5 muskat
- 3 ss kruspersille, frisk
- 1,5 dl øl
- 2,5 dl vann
- 0,5 dl olje
Server med:
- Tomatsalsa
- Aïoli
- Sitron
Fremgangsmåte
-
Skjær klippfisken i biter på 2-3 cm.
Frityrrøre
- Skill egg.
- Bland sammen alle ingrediensene til frityrrøren, untatt eggehvite, og la røren hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
- Varm opp frityroljen i gryte eller frityrkoker.
- Stivpisk eggehvite og vend inn i frityrrøren.
- Vend fiskebitene i hvetemel, deretter i frityrrøren, og friter bitene til de er gylne, ca. 4 minutter.
- Legg de friterte bitene over på tørkepapir så de får renne av.
Server fritert klippfisk med tomatsalsa, aïoli og sitronbåter ved siden av.
Frityrstekt klippfisk passer utmerket som kveldskos eller på tapasbordet. Inviter gode venner – og server disse deilige munnfullene sammen med salsa, aïoli eller en annen dipp.