Portugisisk Matkultur
Ronaldo trenger ingen presentasjon. Han har bygd en stor karriere på mye trening, hvile og godt kosthold. Spurt om hva hans favorittmat er, her er svaret han gav.
Bacalhau à Brás
Til 4 personer trenger du:
600 g klippfisk, utvannet og renset
1 kg potet
3 gule løker
6 egg
2 fedd hvitløk
2 dl olivenolje, ekstra virgin
Finhakket persille
Salt
Pepper
Oliven, sort
Fremgangsmåte
- Trekk den ferdig utvannede klippfisken i noen minutter.
- Kjøl ned fisken, fjern skinn og bein og del den i biter med fingrene.
- Skjær potetene i tynne strimler og stek i varm olje. La hvile på papihåndkle og sett til side.
- Hakk hvitløken, skjær løken i halvmåner og fres dette blankt i olivenolje.
- Tilsett klippfisken, bland godt og fjern fra varmen.
- Tilsett potetstrimlene og bland godt.
- Pisk eggene krydret med salt og pepper og tilsett dette til blandingen av fisk, løk og poteter.
- Sett tilbake til varmen, rør hele tiden til eggene begynner å stivne. Ta av varmen.
- Server med et dryss av hakket persille og pyntet med svarte oliven.