Marinert klippfisk med en olivensalsa er grillmat som både er enkelt og smakfullt. Lag marinaden først så smakene får blandet seg godt før bruk.
Til 4 personer trenger du:
- 800 g klippfisk, utvannet og renset
Marinade
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss salvie
- 1 dl sitronsaft
- 1,5 dl olivenolje
Salsa
- 3 dl oliven, grønn
- 2 dl tomat
- 3 ss olivenolje
- 2 ss timian, frisk
- 1 ts pepper
- Salt
Server med:
- 4 pors taliatelle
Fremgangsmåte
-
Varm grillen.
-
Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.
-
Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.
Marinade
- Finhakk hvitløk og salvie, og bland det sammen med sitronsaft og olivenolje.
Salsa
- Grovhakk oliven og tomat.
- Bland alle ingrediensene til olivensalsaen sammen, og smak til med salt.
- La den stå litt før servering.
Server grillet klippfisk med olivensalsa og kokt tagliatelle.
Tips: Bytt gjerne ut halvparten av grønne oliven med kalamataoliven.