Marinert klippfisk med en olivensalsa er grillmat som både er enkelt og smakfullt. Lag marinaden først så smakene får blandet seg godt før bruk. 

Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 800 g klippfisk, utvannet og renset
Marinade
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss salvie
  • 1 dl sitronsaft
  • 1,5 dl olivenolje
Salsa
  • 3 dl oliven, grønn
  • 2 dl tomat
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss timian, frisk
  • 1 ts pepper
  • Salt
Server med:
  • 4 pors taliatelle

Fremgangsmåte

  • Varm grillen.

  • Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.

  • Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.

Marinade

  • Finhakk hvitløk og salvie, og bland det sammen med sitronsaft og olivenolje.

Salsa

  • Grovhakk oliven og tomat. 
  • Bland alle ingrediensene til olivensalsaen sammen, og smak til med salt.
  • La den stå litt før servering.

Server grillet klippfisk med olivensalsa og kokt tagliatelle. 

 

Tips: Bytt gjerne ut halvparten av grønne oliven med kalamataoliven.