Klippfisk blir ekstra saftig og smakfullt når du marinerer og griller den. Lag marinaden før du varmer opp grillen, og server med en spennende kikertsalat og godt brød.

Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 800 g klippfisk, utvannet og renset
Marinade
  • 2 ss basilikum, frisk
  • 2 ss timian, frisk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 dl sitronsaft
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss pepper, grovmalt

Salat

  • 500 g kikerter, hermetiske
  • 1 stk chorizopølse
  • 2 stk paprika, søt
  • 1 fedd hvitløk
  • 12 stk cherrytomat
  • 2 ss mandler
  • Kruspersille, frisk
  • Olivenolje
  • Pepper

Server med:

  • Brød

Fremgangsmåte

  • Varm grillen.
  • Legg klippfiskstykkene på aluminiumsfolie og smør litt marinade over.
  • Pakk folien rundt fiskestykkene og la det ligge litt så smakene får trukket seg inn i fisken.
  • Grill klippfisken i 10-15 minutter. Fisken er ferdig om den begynner å flake seg.

Marinade

  • Kjør basilikum, timian og hvitløk til en grov puré med en stavmikser eller i en blender.
  • Ha i sitronsaft, olivenolje og pepper, og la maskinen gå til alt er godt blandet.

Salat

  • Kjør basilikum, timian og hvitløk til en grov puré med en stavmikser eller i en blender.
  • Ha i sitronsaft, olivenolje og pepper, og la maskinen gå til alt er godt blandet.