Klippfisk blir ekstra saftig og smakfullt når du marinerer og griller den. Lag marinaden før du varmer opp grillen, og server med en spennende kikertsalat og godt brød.
Til 4 personer trenger du:
- 800 g klippfisk, utvannet og renset
Marinade
- 2 ss basilikum, frisk
- 2 ss timian, frisk
- 2 fedd hvitløk
- 0.5 dl sitronsaft
- 1 dl olivenolje
- 1 ss pepper, grovmalt
Salat
- 500 g kikerter, hermetiske
- 1 stk chorizopølse
- 2 stk paprika, søt
- 1 fedd hvitløk
- 12 stk cherrytomat
- 2 ss mandler
- Kruspersille, frisk
- Olivenolje
- Pepper
Server med:
- Brød
Fremgangsmåte
- Varm grillen.
- Legg klippfiskstykkene på aluminiumsfolie og smør litt marinade over.
- Pakk folien rundt fiskestykkene og la det ligge litt så smakene får trukket seg inn i fisken.
- Grill klippfisken i 10-15 minutter. Fisken er ferdig om den begynner å flake seg.
Marinade
- Kjør basilikum, timian og hvitløk til en grov puré med en stavmikser eller i en blender.
- Ha i sitronsaft, olivenolje og pepper, og la maskinen gå til alt er godt blandet.
Salat
- Kjør basilikum, timian og hvitløk til en grov puré med en stavmikser eller i en blender.
- Ha i sitronsaft, olivenolje og pepper, og la maskinen gå til alt er godt blandet.