Bacalao er en norsk klippfiskrett med opprinnelse i Portugal. Bacalao er en festrett som passer utmerket når du skal servere mange. 

Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 500 g klippfisk, utvannet og renset
  • 500 g poteter
  • 2 stk gule løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss bladpersille, frisk
  • 50 g oliven, grønn
  • 2 stk egg
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ts pepper
Server med loff
 
  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær klippfisken i biter.
  • Skrell potet og løk, og skjær i skiver.
  • Finhakk hvitløk og persille, skjær oliven i ringer, og hardkok egg.
  • Legg potet og løk lagvis i bunnen av en smurt, ildfast form.
  • Ha hvitløk, persille og oliven over, og legg klippfiskbitene på toppen.
  • Hell olivenolje over klippfisken, og dryss med pepper. 
  • Stek midt i stekeovnen til klippfisken er ferdig og poteten er mør, 35-45 minutt.

Server bacalao toppet med hardkokt egg i skiver, og loff ved siden av. 

  •