Klippfisk passer utmerket i suppe. Prøv denne smaksrike klippfiskoppskriften med oliven, timian, sellerirot og chilli.

Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 400 g klippfisk, utvannet og renset
  • 1 stk chilli, rød
  • 2 stk vårløk
  • 150 g gulrot
  • 150 g sellerirot
  • 2 ss rapsolje
  • 2 dl hvitvin
  • 2 ss timian, frisk
  • 10 dl vann
  • 2 terning fiskebuljong
  • 50 g oliven, sorte uten sten
  • 2 dl matfløte
 
Server med brød
 
  • Skjær klippfisk i terninger.

  • Finhakk chili og skjær vårløk i ringer, gulrot i staver og sellerirot i biter.
  • Fres chili og vårløk i en kasserolle med rapsolje til vårløken er blank.

  • Hell på hvitvin og la det koke litt ut.

  • Tilsett finhakket timian, vann og fiskebuljongterning, og gi det et oppkok.

  • Ha i gulrot, sellerirot og klippfiskenterningene, og la koke i ca. 5 minutter. 

  • Skjær oliven i ringer og ha i suppen sammen med matfløte.

  • Gi suppen et oppkok, og smak til med salt og pepper.
  •