Klippfisk passer utmerket i suppe. Prøv denne smaksrike klippfiskoppskriften med oliven, timian, sellerirot og chilli.
Til 4 personer trenger du:
- 400 g klippfisk, utvannet og renset
- 1 stk chilli, rød
- 2 stk vårløk
- 150 g gulrot
- 150 g sellerirot
- 2 ss rapsolje
- 2 dl hvitvin
- 2 ss timian, frisk
- 10 dl vann
- 2 terning fiskebuljong
- 50 g oliven, sorte uten sten
- 2 dl matfløte
Server med brød
- Skjær klippfisk i terninger.
- Finhakk chili og skjær vårløk i ringer, gulrot i staver og sellerirot i biter.
- Fres chili og vårløk i en kasserolle med rapsolje til vårløken er blank.
- Hell på hvitvin og la det koke litt ut.
- Tilsett finhakket timian, vann og fiskebuljongterning, og gi det et oppkok.
- Ha i gulrot, sellerirot og klippfiskenterningene, og la koke i ca. 5 minutter.
- Skjær oliven i ringer og ha i suppen sammen med matfløte.
- Gi suppen et oppkok, og smak til med salt og pepper.