Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.


Til 4 personer trenger du:

Fremgangsmåte:

  • Klippfisken tempereres før bruk! Åpne pakken å la den stå på benken under forberedelsene!
  • Skjær grønnsakene i grove biter, legg over i ildfast form sammen med kuttet bacon, 3ss smør, salt og pepper –bakes i ovn på 200 grader i ca. 25 min eller til grønnsakene er møre.

Hvitsaus: 

  • Smelt 6ss smør i kasserolle og tilsett 6ss mel og spe litt og litt melk under konstant røring til ønsket tykkelse, ca. 5dl.
  • Smakes til med 1ts sitronsaft, salt og pepper.

Klippfisken:

  • Smelt 1ss smør i en middels varm stekepanne, la smøret frese før du tilsetter klippfisken med skinnsiden ned, stekes på hver side i 4-5 min eller til du ser det begynner å piple litt væske fra siden og «lagene» skiller seg litt.

Server med kokte poteter og saus ved siden av! 

Tips:

  • Bruk litt urter i sausen – prøv deg frem å få din egen signatur på retten.
  • Forenkle retten ved å kutte potetene og bake dem sammen med grønnsakene. Enklere, mindre oppvask og mange vil si det smaker bedre.
  • Bruk gjerne olivenolje til steking og baking. Om du ikke vil bruke smør er dette et veldig godt alternativ.