Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.
Til 4 personer trenger du:
- ca. 800 gram klippfisk loins – vann ut klippfisk selv eller kjøp ferdig utvannet på butikken!
- 700 gram grønnsaker (løk, sellerirot, gulrot og kålrot),
- 800 gram potet, ca. 150 gram bacon
- Smør
- Hvetemel
- Melk
- Sitron
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Klippfisken tempereres før bruk! Åpne pakken å la den stå på benken under forberedelsene!
- Skjær grønnsakene i grove biter, legg over i ildfast form sammen med kuttet bacon, 3ss smør, salt og pepper –bakes i ovn på 200 grader i ca. 25 min eller til grønnsakene er møre.
Hvitsaus:
- Smelt 6ss smør i kasserolle og tilsett 6ss mel og spe litt og litt melk under konstant røring til ønsket tykkelse, ca. 5dl.
- Smakes til med 1ts sitronsaft, salt og pepper.
Klippfisken:
- Smelt 1ss smør i en middels varm stekepanne, la smøret frese før du tilsetter klippfisken med skinnsiden ned, stekes på hver side i 4-5 min eller til du ser det begynner å piple litt væske fra siden og «lagene» skiller seg litt.
Server med kokte poteter og saus ved siden av!
Tips:
- Bruk litt urter i sausen – prøv deg frem å få din egen signatur på retten.
- Forenkle retten ved å kutte potetene og bake dem sammen med grønnsakene. Enklere, mindre oppvask og mange vil si det smaker bedre.
- Bruk gjerne olivenolje til steking og baking. Om du ikke vil bruke smør er dette et veldig godt alternativ.