Carpaccio kan serveres som forrett, smårett eller tapas. I denne oppskriften serveres den med både tomatsalsa og aspargessalat ved siden av. 

Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 200 g klippfisk, utvannet og renset
  • 3 ss olivenolje
  • 0,5 potte basilikum, frisk
  • 50 g parmasan
  • Pepper, grovmalt 

Salsa:

  • 20 g tomat, soltørket
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 stk sjalottløk
  • 0,5 stk chilli, rød
  • 1,5 dl, hermetiske tomater
  • Salt
  • Sukker

Aspargessalat:

  • 2dlsalat, småbladet
  • 1stksjalottløk
  • 8stkminiasparges
  • 2ssolivenolje
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisk i tynne skiver og legg disse flatt utover på et fat eller porsjonstallerkener.
  • Drypp over olivenolje og dryss på basilikum, revet parmesan og grovmalt pepper.

Salsa

  • Skjær soltørket tomat i tynne strimler og finhakk hvitløk, sjalottløk og chili.
  • Bland sammen alle ingrediensene til salsaen i en kasserolle og la det koke i ca. 20 minutter.
  • Smak til med salt, og litt sukker.

Aspargessalat

  • Skyll salaten og la den renne godt av.
  • Finhakk sjalottløk.
  • Skrell asparges, kok i lettsaltet vann i 2-3 minutter og avkjøl.
  • Bland salat, sjalottløk, asparges og olivenolje, og smak til med salt og pepper.
  • Skyll salaten og la den renne godt av.

  • Finhakk sjalottløk.

  • Skrell asparges, kok i lettsaltet vann i 2-3 minutter og avkjøl.

  • Bland salat, sjalottløk, asparges og olivenolje, og smak til med salt og pepper.

Server klippfiskcarpaccio med salsa og aspargessalat ved siden av.

Våre klippfisk produkter