Carpaccio kan serveres som forrett, smårett eller tapas. I denne oppskriften serveres den med både tomatsalsa og aspargessalat ved siden av.
Til 4 personer trenger du:
- 200 g klippfisk, utvannet og renset
- 3 ss olivenolje
- 0,5 potte basilikum, frisk
- 50 g parmasan
- Pepper, grovmalt
Salsa:
- 20 g tomat, soltørket
- 1 fedd hvitløk
- 2 stk sjalottløk
- 0,5 stk chilli, rød
- 1,5 dl, hermetiske tomater
- Salt
- Sukker
Aspargessalat:
- 2dlsalat, småbladet
- 1stksjalottløk
- 8stkminiasparges
- 2ssolivenolje
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Skjær klippfisk i tynne skiver og legg disse flatt utover på et fat eller porsjonstallerkener.
- Drypp over olivenolje og dryss på basilikum, revet parmesan og grovmalt pepper.
Salsa
- Skjær soltørket tomat i tynne strimler og finhakk hvitløk, sjalottløk og chili.
- Bland sammen alle ingrediensene til salsaen i en kasserolle og la det koke i ca. 20 minutter.
- Smak til med salt, og litt sukker.
Aspargessalat
- Skyll salaten og la den renne godt av.
- Finhakk sjalottløk.
- Skrell asparges, kok i lettsaltet vann i 2-3 minutter og avkjøl.
- Bland salat, sjalottløk, asparges og olivenolje, og smak til med salt og pepper.
-
Skyll salaten og la den renne godt av.
-
Finhakk sjalottløk.
-
Skrell asparges, kok i lettsaltet vann i 2-3 minutter og avkjøl.
-
Bland salat, sjalottløk, asparges og olivenolje, og smak til med salt og pepper.
Server klippfiskcarpaccio med salsa og aspargessalat ved siden av.