Denne oppskriften har italienske aner, men gryten har gode norske råvarer som klippfisk og rotgrønnsaker. Bytt gjerne ut grønnsakene og urter etter smak og sesong.

Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 600 g klippfisk, utvannet og renset
  • 2 stilk selleri
  • 1stk gulrot
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 stk tomat
  • 4 stk poteter
  • 5 ss olivenolje
  • 10 dl grønnsaksbuljong
  • 2 ss pinjekjerner
  • Salt og pepper
 
  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.
  • Skjær stangselleri og gulrot i terninger, løk i skiver, og finhakk hvitløk. 
  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.
  • Skrell potet og skjær i små terninger på ca. 1 cm.
  • Surr selleri, gulrot, løk og hvitløk i olivenolje i en kasserolle.
  • Tilsett klippfiskstykker og la alt surre i ca. 2 minutter.
  • Ha tomater og grønnsaksbuljong i kasserollen. 
  • Legg potetterningene over klippfisken og kok videre i ca. 15 minutter.

Smak til med salt og pepper.