Denne oppskriften har italienske aner, men gryten har gode norske råvarer som klippfisk og rotgrønnsaker. Bytt gjerne ut grønnsakene og urter etter smak og sesong.
Til 4 personer trenger du:
- 600 g klippfisk, utvannet og renset
- 2 stilk selleri
- 1stk gulrot
- 1 stk gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 5 stk tomat
- 4 stk poteter
- 5 ss olivenolje
- 10 dl grønnsaksbuljong
- 2 ss pinjekjerner
- Salt og pepper
- Skjær klippfisk i serveringsstykker.
- Skjær stangselleri og gulrot i terninger, løk i skiver, og finhakk hvitløk.
- Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger.
- Skrell potet og skjær i små terninger på ca. 1 cm.
- Surr selleri, gulrot, løk og hvitløk i olivenolje i en kasserolle.
- Tilsett klippfiskstykker og la alt surre i ca. 2 minutter.
- Ha tomater og grønnsaksbuljong i kasserollen.
- Legg potetterningene over klippfisken og kok videre i ca. 15 minutter.
Smak til med salt og pepper.