Stekt klippfisk passer til mange typer tilbehør og i denne oppskriften er den servert med fløtesaus, ovnsbakte poteter, sjampinjong og vårløk. 

Til 4 personer trenger du:

  • 600 g klippfisk, utvannet og renset
  • 2 dl rugmel, sammalt fint
  • 200 g sjampinjong
  • Olje
  • Smør

Saus:

  • 2 dl kremfløte
  • 1,5 dl vann
  • 1 ss dijonsennep, grov

Ovnsbakte poteter:

  • 8 stk poteter 2 dl kremfløte
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • Pepper, gromalt

Server med:

  • 8 stk vårløk
  • 2 dl vann
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 220 °C.
  • Skjær klippfisken i jevnstore stykker, tørk dem og vend dem i rugmel. Rist av overflødig mel.
  • Skjær soppen i tykke skiver, små sopper kan være hele.
  • Varm olje og smør i en stekepanne og stek fisken ca. 4 minutter på hver side. 
  • Stek soppen sammen med fisken.

Saus:

  • Rør sammen kremfløte, vann og dijonsennep.

  • Når du er ferdig med å steke fisk og sopp heller du fløteblandingen i stekepannen og la det koke godt sammen.

Ovnsbakte poteter:

  • Skrell potet og skjær i båter.
  • Ha potetbåter, olivenolje, salt og litt pepper i en bolle og bland godt sammen.
  • Legg potetbåtene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.  

Tilbehør:

  • Skyll vårløk i kaldt vann og del i serveringsbiter.
  • Kok opp vann med smør og salt, ha i vårløken og legg på lokk.
  • Kok vårløken i ca. 2 minutter, den skal bli akkurat gjennomvarm.

Server klippfisk med stekt sopp, fløtesaus, ovnsbakte potetbåter og smørdampet vårløk.

Tips: Om du har plukket skogssopp kan du bruke dem i stedet for sjampinjong.