Bacalao

dybvik-bacalao

Dette er oppskriften på tomatbasert bacalaogryte på norsk vis. Bacalao passer godt hvis du skal ha mange gjester på besøk, siden den er så enkel å lage i store mengder.

Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 1 kg klippfisk, utvannet og renset
  • 0,7 kg potet
  • 2 stk gule løker
  • 1 stk paprika, rød
  • 0,5 stk chili, rød
  • 1 dl olivenolje
  • 800 g hermetiske tomater, grovhakkede
  • 2 ss tomatpuré
  • 0,5 dl vann
  • Brød

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisk i biter på 3-4 cm. 
  • Skjær potet, løk og paprika i skiver, og finhakk chili.
  • Varm opp olje i en kasserolle.
  • Legg klippfisk, potet, løk, paprika, chili og hermetiske tomater lagvis i kasserollen.
  • Rør ut tomatpureen i vann og hell den i kasserollen.
  • Kok opp, og la stå og småkoke på svak varme ca. 1 time, gjerne lenger. Rist den lett på kasserollen av og til, men ikke rør i bacalaoen.

Server bacalaoen med brød ved siden av.

Dette er oppskriften på tomatbasert bacalaogryte på norsk vis. Bacalao passer godt hvis du skal ha mange gjester på besøk, siden den er så enkel å lage i store mengder.