En lun salat er godt å spise som både middag og lunsj. Prøv denne salaten med ovnsbakt klippfisk, små poteter, smør og urter.
Til 4 personer trenger du:
- 400 g klippfisk, utvannet og renset
- 400 g potet, liten type
- 1 dl gressløk
- 1 dl kruspersille, frisk
- 50 g smør
- 1 boks salat, blandet
- 0,5 dl olivenolje
Server med
- Brød
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær klippfisken i serveringsstykker og legg i en smurt ildfast form.
- Bak klippfisken i stekeovnen til den skiver seg når du gir den et lett trykk, ca. 10 minutter.
- Kok potetene knapt møre, og finhakk gressløk og persille.
- Flak klippfisken og spre flakene på et serveringsfat sammen med potetene.
- Høvle over smør og dryss med gressløk og persille.
- Vend salaten i olivenolje og fordel over fatet.
Server klippfisksalaten med brød ved siden av.
En lun salat er godt å spise som både middag og lunsj. Prøv denne salaten med ovnsbakt klippfisk, små poteter, smør og urter.