En lun salat er godt å spise som både middag og lunsj. Prøv denne salaten med ovnsbakt klippfisk, små poteter, smør og urter.

Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 400 g klippfisk, utvannet og renset
  • 400 g potet, liten type
  • 1 dl gressløk
  • 1 dl kruspersille, frisk
  • 50 g smør
  • 1 boks salat, blandet
  • 0,5 dl olivenolje

Server med

  • Brød

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær klippfisken i serveringsstykker og legg i en smurt ildfast form.
  • Bak klippfisken i stekeovnen til den skiver seg når du gir den et lett trykk, ca. 10 minutter.
  • Kok potetene knapt møre, og finhakk gressløk og persille.
  • Flak klippfisken og spre flakene på et serveringsfat sammen med potetene.
  • Høvle over smør og dryss med gressløk og persille.
  • Vend salaten i olivenolje og fordel over fatet.

Server klippfisksalaten med brød ved siden av.

En lun salat er godt å spise som både middag og lunsj. Prøv denne salaten med ovnsbakt klippfisk, små poteter, smør og urter.