Grillet klippfisk med ertepuré

Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 800 g klippfisk, utvannet og renset
  • 2 dl koriander, frisk
  • 1 stk chilli, rød
  • 3 dl solsikkeolje

Tomatconcassé

  • 4 stk tomat
  • 1 stk agurk
  • 3 ss olje
  • Salt og pepper
Salat:
  • 2 stk gulrot
  • 2 ss smør
  • 200 g kikerter
  • 2 ts ingefær, frisk
  • 2 dl spinat
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisken i serveringsstykker.
  • Grovhakk koriander, finhakk chili og bland med solsikkeolje.
  • Legg klippfiskstykkene i marinaden og la ligge i kjøleskap i 1 døgn.
  • Grill klippfisken til den flaker seg, ca. 3 minutter på hver side.

Tomatconcassé

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, legge i kokende vann et par minutter og så over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger.
  • Skrell agurk, del i to, ta ut kjernene med en skje og skjær i små terninger.
  • Bland tomatterningene sammen med agurk og olje, og smak til med salt og pepper.

Salat

  • Skrell gulrot og strimle med en ostehøvel.
  • Stek gulrotstrimlene i smør til de blir gylne.
  • Tilsett kikerter og surr i 4-5 minutter.
  • Riv over frisk ingefær og ha i spinat rett før servering.
  • Smak til med salt og pepper.

Server grillet klippfisk med tomatconcassé og salat ved siden av.

Klippfisk er godt å ha på grillen og passer godt med sterke smaker. I denne oppskriften blir den marinert i koriander og chili, og servert med concassé og salat.